Referenser

Hej, Jenny heter jag, arbetar som sjuksköterska och älskar att träna!

I mitt arbete har jag som mål att hjälpa mina patienter till en bättre hälsa.

Efter andningsbehandlingar enligt Lotorpsmetoden hos Henric Bjuveus, MassageKraft Väst har jag gjort en investering i min egen hälsa.

Jag har under en längre tid upplevt en otillfredsställande andning när jag sprungit. När jag kom till Henric visade mitt bröstkorgsmått på att min bröstkorg var stel och min andning kort och ytlig.

Henric har genom sitt goa bemötande och kunnighet gett mig behandlingar som verkligen lett till resultat.

Förutom andningsövningar att göra hemma, har jag fått användbara tips på stretchövningar för bl.a. bröstkorgsmuskulaturen.

Behandlingarna har lett till att jag kan fortsätta att springa och träna men med en effektivare in- och utandning.

Har också fått en ökad medvetenhet för andningens betydelse för välbefinnandet och fortsätter nu med andningsövningarna hemma för att jag mår så bra av dem!

Jag känner mig väldigt nöjd och rekommenderar varmt MassageKraft Väst!

Jenny Lindgren - Sjuksköterska och träningsinstruktör

Sedan tonåren har jag periodvis haft problem med astmaliknande symptom vid hård ansträngning. Vanlig astmamedicin har föga hjälpt och inte heller medicin för olika typer av allergier. Efter tre lotorpsbehandlingar hos Henric plus en himla massa andningsövningar hemma som jag fick i läxa har mina besvär minskat markant och min prestation därav ökat.

Jag vill varmt rekommendera denna behandling till alla idrottare med andningsrelaterade besvär.

Hanna Erixon - Mountainbike cyklist och Multisportare

Jag heter Veronica och jag har en sjukdom som heter Sensibelt HyperReaktiva luftrör förkortas SHR. Det innebär kort att nervcellerna i lungorna är överretbara och reagerar i mitt fall med kraftig hosta om jag utsätts för kemikalier som parfymer och andra doftande produkter. Andra symptom kan vara andnöd, ökad slembildning och migrän.

Hos MKV fick jag hjälp av Henric genom en metod som heter Lotorpsmetoden. Det innebar att vid första tillfället mäta mina lungvärden och bröstkorgsomfång och gå igenom andningsteknik som jag sedan fick med mig hem som självträning. Därefter masserade Henric de små muskelgrupperna i rygg och bröstrygg för att mjuka upp det som stelnat pga allt hostande.

Redan efter första behandlingen mådde jag bättre och hostade inte lika mycket. Efter tre behandlingar som är beräknat det ska ta hade jag ökat mitt PEF-värde till bättre än normalvärde och bröstkorgsomfånget var ökat med flera cm.

I framtiden tror jag att jag alltid kommer att behöva göra andningsövningar dagligen för att fortsätta att må bra.

Veronica

Jag tränar några gånger i veckan och behövde hjälp med att mjuka upp och stretcha mina muskler.

Henric Bjuveus har både mjukat upp och visat hur jag ska stretcha mina olika muskler. Han har även lärt mig hur jag själv ska förbättra min träning mot vissa muskelgrupper, för att hitta rätt balans och kroppshållning, både när jag tränar och i vardagen.

Efter några behandlingar har jag känt att min kropp har blivit starkare och att den återhämtar sig fortare.

Jag kan varmt rekommendera Henric Bjuveus, MassageKraft Väst.

Charlotta Lundström

I många år har jag stretchat dagligen för att hålla kroppen i schack och smärtan borta, men hela tiden har jag blivit stelare och ömmare. Detta har jag accepterat.

När jag kom till MKV analyserade Henric min kropp, gav mig behandlingar, förklarade betydelsen av muskelbalans och kroppshållning och gav råd till egenträning. För första gången i mitt liv förstod jag orsaken till mina problem.

Idag stretchar jag inte mer än ett par dagar i veckan. Jag når mina fötter med raka ben, kan sitta på golvet utan att falla baklänges och kan nästan sitta på huk med hela foten i golvet. Framförallt kan jag sätta mig upp i sängen utan att det hugger i ryggslutet och jag kan springa en mil utan att höfterna känns inklämda i ett skruvstäd.

Henric är lyhörd, tydlig, stark och följsam. Med avslappnande massage, smärtsam triggerpunktbehandling och muskelstretchövningar har han fått min kropp att svara som den aldrig gjort förr. Jag accepterar inte smärta längre. Tack!

Jimmy Wall, kontorsråtta

Hos MassageKraft Väst upplever jag att jag inte bara får utmärkt massage, utan också en helhetsbild över mina svaga bitar och praktiska råd med övningar för att  förbättra dem.

Jag kan verkligen rekommendera MassageKraft Väst!

Annika Fallström

Share This