Om företaget

 

Henric Bjuveus

0763-11 47 95

 

Jag har sedan år 1996 arbetat som lärare först i Kungsbacka kommun och sedan år 2017 i Borås Stad, ett arbete som jag trivs mycket bra med. De första 20 åren arbetade jag som klasslärare, men sedan år 2017 arbetar jag som speciallärare på Engelbrektskolan i Borås Stad. Jag är behörig i Ma/No/Tk/Sv/So, men även i Idrott och hälsa. För att hålla mig i form så styrke-, löp-, skid- och klättertränar jag regelbundet. Mtb-cykling och långdistanslöpning är också sporter jag ägnat mig åt, då jag tyckt att de förenat mitt intresse för friluftsliv och motion på ett bra sätt.

I januari 2014 bestämde jag mig för att jag ville göra något mer av mina intressen, mitt kunnande, och mina erfarenheter i pedagogik, friskvård och idrott och började därför utbilda mig till medicinsk massageterapeut på Hälsoteket i Göteborg. I juni 2014 var jag så klar med steg 1, dvs. diplomerad massör och startade då mitt företag Massagekraft Väst. Under hösten 2014 studerade jag sedan vidare, för att i januari 2015, vara färdig medicinsk massageterapeut.

Detta innebär att jag utöver Svensk klassisk massage kan erbjuda idrottsmassage, göra manuella medicinska tester, hållningsanalyser och undersökningar för att ta reda på orsaken till dina muskulära besvär och muskelobalanser. Att jag sedan utifrån undersökningen/testerna kan lägga upp resultatinriktade behandling som innefattar massage, triggerpunktsbehandling, muskeltöjning och avspänningstekniker. Jag hjälper dig även med styrke- och töjningsövningar.

I mars 2015 utbildade jag mig till Andningsterapeut vid Bergqvist Massage- och Friskvårdsutbildningar i Linköping för att bättre kunna hjälpa patienter med andningsproblem av olika slag.

Efter ytterligare påbyggnadsutbildning och teoretiska- och praktiska prov vid Bergqvist Massage- och Friskvårdsutbildningar i Linköping blev jag i början på november 2015, Auktoriserad Andningsterapeut.

I slutet av november 2015 läste jag en praktisk kurs i Kiropraktik/Kiroterapi vid Ahlstrands praktik i Karlstad, där jag fick lära mig effektiva och skonsamma kiropraktik-, naprapati- och osteopatitekniker (ledmanipulation och mobilisering) för att få ytterligare verktyg att använda mig av i mina behandlingar.

I oktober 2016 läste jag en kurs om behandling av myofasciella triggerpunkter på Ortopedmedicinska institutet i Göteborg.

2017/2018 så arbetade jag även på Riddarhälsan Kiropraktik och Massageterapi AB i Borås, vilka jag idag har ett fortsatt samarbete med.

Mitt mål är att ge dig högkvalitativa och resultatinriktade behandlingar så att du får förnyad kraft och ett ökat, långsiktigt välmående.

Jag är av Branschrådet Svensk Massage certifierad massör, vilket garanterar att du som kund får en seriös och högkvalitativ behandling (läs mer om Branschrådet Svensk Massage).

Jag är patientförsäkrad via yrkesförbundet Massörerna och Adekvat försäkring (läs mer om yrkesförbundet Massörerna).

Med vänlig hälsning

Henric Bjuveus

Share This